utilizator:
parola:

Categorii de varsta
nounascuti copii
adolescenti adulti
varstnici
femei barbati
Producatori
LIGIA POP
POPESCU NATALIA
Editura BENEFICA
EL - DOR PLANT
CRUDIGNO
BIORGANIK
NATURFOOD
PETRAS
CHANSON BELLE
A.VOGEL
LEXEN
BioPont
NaturGold
Westmark
Blendtec
Hurom
Food Machinery of America
Peterhof
Komo
Status
BIO SPECTRA(Canada)
CookSense
GREENIS
Vabene
KitchenAid
TerraNatura
ANGEL JUICER
Moara cu pietre.ro
Global Wellness System
Salina Slanic Prahova
NATURGANIK
MY-BIO
HOLT
DUMITRU BALAN , dr.INGRID BALAN
STERK PLAST
YODA
PRONAT
ELTA
ADAM VILLAGE HERBS, Grecia
Yannis Grecia
Kanakis Ilias, Grecia
CANADA
GERMANIA
DENNREE
GERMLINE
COCOMI
Golden Tree
Elea Creta, Grecia
TRIBEST
OANA BRINDUSA IRIMESCU



Uleiul natural si presat la rece, cunoscut si sub alte denumiri comerciale precum ulei extra-virgin, ulei de pri-ma presa, este acel ulei care a fost obtinut prin utilizarea unei tehnologii de productie ce presupune folosirea unui regim termic redus pe toata durata producerii acestui tip de ulei. In cazul folosirii unei temperaturi mai ridicate in procesul de presare aceasta va ajuta la fluidificare uleiului si la obtinerea unei cantitati mai mari de ulei din aceeasi cantitate de materie prima, deci un randament mai bun.In schimb sub actiunea caldurii se vor degrada aroma si culoarea uleiului, insotita de scaderea valorii nutritive a acestuia, precum si formarea substantelor cancerigene. Uleiul natural produs de noi se fabrica parcurgand urmatoarele etape: ? Selectarea semintelor de floarea soarelui, pentru a indeparta orice resturi vegetale, seminte ale altor plante, corpuri straine, etc. Aceasta operatiune se executa cu un selector mecanic, cu site calibrate; ? Presarea efectiva a semintelor de floarea-soarelui, realizata cu prese mecanice cu melc, actionate electric. Din acest procedeu rezulta uleiul brut si srotul de floarea-soarelui care reprezinta un furaj foarte consistent; ? Uleiul brut, contine resturi vegetale rezultate din strivirea miezului si a cojii semintei, de aceea trebuie lasat la decantare aprox. 24 ore, in recipiente de capacitate mare. ? Uleiul decantat are deja o culoare galbuie, mai contine in suspensie resturi vegetale de foarte mici dimen-siuni, care se pot elimina prin operatia de filtrare mecanica; ? Filtrarea mecanica, se efectueaza prin trecerea uleiului decantat, sub presiunea unei pompe sau a aerului comprimat, prin filtre formate din panza de in si hartie de filtru. Ceea ce rezulta este un ulei limpede, galben-auriu, aromat, numai bun de imbuteliat. Nu este necesar sa adaugam nici E-uri, nici apa, nici coloranti. Uleiul de floarea?soarelui presat la rece este foarte bogat ?n vitamina E, fiind considerat o surs? important? de protecție pentru artere și pentru inim?. Aceasta are un puternic efect antioxidant, previne ?mb?tr?nirea celular?, stimuleaz? sistemul imunitar și asigur? dezvoltarea normal? a nervilor, de asemenea contine și vi-tamina A care ajut? la creșterea oaselor și a dinților, la prevenirea diverselor infec?ii, a aterosclerozei ?i a hipertensiunii. Conținutul mare de lecitin? ajut? la tonifierea sistemului nervos, vitaminele A, E ?i F, acizii grași polinesaturați sunt benefici pentru sc?derea colesterolului, deci uleiul presat la rece este un produs natural ce aduce mari beneficii pentru consumator. Uleiul de floarea?soarelui presat la rece este antioxidant, tonic, nutritiv, regenerant, antiinfecțios și detox-ifiant.Probabil ca veti fi mirati atunci cand gatiti cu uleiul produs de noi, chiar miroase a floarea-soarelui, nu sfaraie in tigaie si nu stropeste tot aragazul, nu se arde si nu scoate fum, iar cantitatea pe care o veti folosi este mult mai mica decat in cazul uleiului rafinat industrial. Detalii despre acest produs: http://www.sanatoase.ro/ulei-de-floarea-soarelui/
  • Pret: 0 lei 12,00 lei (TVA inclus)
  • Stoc
    In stoc
  • Producator:
    Moara cu pietre.ro
  • Indicatii:
  • Compozitie:
  • Mod de prezentare:
    Pet 1litru