utilizator:
parola:

Categorii de varsta
nounascuti copii
adolescenti adulti
varstnici
femei barbati
Producatori
LIGIA POP
POPESCU NATALIA
Editura BENEFICA
EL - DOR PLANT
CRUDIGNO
BIORGANIK
NATURFOOD
PETRAS
CHANSON BELLE
A.VOGEL
LEXEN
BioPont
NaturGold
Westmark
Blendtec
Hurom
Food Machinery of America
Peterhof
Komo
Status
BIO SPECTRA(Canada)
CookSense
GREENIS
Vabene
KitchenAid
TerraNatura
ANGEL JUICER
Moara cu pietre.ro
Global Wellness System
Salina Slanic Prahova
NATURGANIK
MY-BIO
HOLT
DUMITRU BALAN , dr.INGRID BALAN
STERK PLAST
YODA
PRONAT
ELTA
ADAM VILLAGE HERBS, Grecia
Yannis Grecia
Kanakis Ilias, Grecia
CANADA
GERMANIA
DENNREE
GERMLINE
COCOMI
Golden Tree
Elea Creta, Grecia
TRIBEST
OANA BRINDUSA IRIMESCU



Extras din Sprouts the Miracle Food by Steve meyerowitz [1]/ The Sprouting Book by Ann Wigmore/ Institutul de Sanatate Hippocrate-Florida)

 


                      "
Importanta nu este mancarea din viata ta, ci viata din mancarea ta"

 

            Esentialul este sa pastram fortele bioactive prezente in vegetale , fructe, nuci, seminte, cereale si legume crude, vii. Dieta de la Hippocrate consta in 80% crud, 20% gatit pentru a-ti usura tranzitia de la gatit la crud.

            100% crud este recomandat pentru cei care incearca sa-si rezolve anumite probleme de sanatate”

Cateva sugestii pentru a iti asigura beneficii maxime din fiecare masa hranitoare (din ceea ce continea bufetul de la Institutul Hippocrate):

- Plantutele verzi (provenite prin incoltire , vlastari = “sprouts”) ar trebui sa fie principalul fel in farfuria ta pentru ca ele sunt cele mai bogate nutritional. Spre exemplu, vlastarii de floarea soarelui reprezinta o proteina completa. Contin toti amino acizii de care are nevoie corpul tau. Plantutele de hrisca si de mazare dulce vin imediat dupa fl.soarelui cand vine vorba de nutritie totala. Pe langa acestia mai poti folosi lastarii crescuti fara pamant de : trifoi, schinduf, mung, broccoli, ridiche

Cand iti umplii farfuria, vlastarii sa fie in central farfuriei.

2. Boabele incoltite contin mai multe fibre, astfel ca se recomanda doar una sau 2 linguri pline la fiecare masa ; insa poti manca si mai multe daca doresti ..

3. Diferite vegetale organice sau diferite preparate (combinatii) care respecta combinarea alimentelor.

4. Ia o lingura de varza murata la fiecare masa. Contine enzyme digestive importante si probiotice, care reprezinta bacteria “prietenoasa” care ajuta la ridicarea sistemului imunitar. Varza murata se facea acolo la Institut, fara sare sau otet, doar varza fermentata (cu alge in loc de sare si cu 1 mar).

5. Nu se foloseste sare sau otet. Nu se gaseau nici la buffet nici in preparatele din bucatarie. Ca inlocuitori se foloseau algele marine (kelp, dulse). Sunt cele mai bune surse de minerale si ajuta la eliminarea toxinelor si a radiatiilor din corp. A se folosi la fiecare masa pentru a beneficia de aceste beneficii. Se foloseste suc de lamaia sau lamaie verde in loc de otet pentru ca acesta impiedica sau incetineste digestia.

6. Mancarea cruda contine foarte multa apa, aprox. 75-85%, astfel ca este multa umezeala in mancare pentru procesul digestive. Se recomanda a nu se bea apa sau suc cu 15-30 min. inainte de orice masa, in timpul mesei si la cel putin 1 ora si jumatate dupa masa. Apa dilueaza sucurile digestive care sunt secretate in stomac si in intestine. Daca bei apa in timpul mesei, o parte din mancare va ramane nedigerata, astfel ca te va priva de la un important nutrient. Corpul tau va incerca sa remedieze deprivarea secretand mai mult acid hidroclorhidric care duce la arsuri si in sfarsit , chiar la ulcer din cauza excesului de aciditate din tractul digestiv.

7. Micul dejun (engl. “break” + “fast”) era servit pentru majoritatea celor veniti la Institut la ora 9 AM . Acesta consta in suc verde facut din castravete, astfel ca ii oferea corpului mai mult timp pentru curatare. Se recomanda totodata un shot de 50ml de suc de grau verde (“the BEST way to start your day and “break-a-fast” ”). Cei cu anumite probleme primeau cereale crude (precum hrisca inmuiata si dehidratata) sau gatite.

 

 

Publicat pe: 22.11.2010 Un articol de: Laura Popescu
PUNE O INTREBARE

Nume:
Adresa de email:
Intrebare: